Jag heter Amanda och med min sambo Ramus,våra hundar Kira, Velvet och Diesel hittar man oss utanför Hörby i Skåne. Jag är en 29 årig hund och ko-galen tjej med mycket energi. Jag driver en mjölkgård med 225 mjölkkor och 325 hektar mark tillsammans med mina föräldrar och lillebror. Jag har i många år tävlat framgångsrikt i Showmanship med mina kor.

2015 köpte jag min första egna hund, en dalmatinertik från kennel Mellanmöllan. Vi provade på lite olika aktiviteter och fastnade snabbt för vardagslydnad och utställning. Vintern 2018 utökades familjen med en fodertik från kennel Spotdogs. Jag är väldigt intresserad av avel och därav kom idén att bli uppfödare. Under våren 2018 gick jag SKK:s uppfödarutbildning. Med stor hjälp av erfarna dalmatineruppfödare tog jag steget och födde upp min första kull! Härifrån har jag sparat Pumbaa .

2019 importerades Kira (Olrif Zone of Pure Love) tillsammans med Lena Erlandsson, Kennel Dalspot's.

2020 föddes min andra kull. 11 brunprickiga valpar där Millie kommer att stanna på kenneln. Senare under 2020 föddes även min tredje kull efter Kira och det är härifrån Diesel och Velvet kommer.


Mitt avelsmål är tydligt: Jag strävar efter en rastypisk hund med god exteriör och sund mentalitet som är positivt inställd till både andra hundar och människor. Jag följer de krav/rekommendationer som SDS och SKK har.


När valpen lämnar vid 8 veckor är den registrerad hos SKK, veterinärbesiktigad, chippad, avmaskad och doldafelförsäkrad samt väl socialiserad i ett familjehem! Som valpköpare bjuds man på medlemskap i SDS första året. Valppaket ingår alltid.

Under hela hundens liv finns jag tillhands med råd och stöd


För er som är intresserade av valp utgår jag från intresselista där man får önska, kön och färg på valpen. Man berättar om sina mål och visioner med hunden. Vid 3-4 veckors ålder får man sedan komma och hälsa på. Jag erbjuder den valp som känns rätt för familjen vid 5-6 veckor och man kan tidigast då tinga en valp.

Under hela valptiden får man utskick med info och bilder